diumenge, 13 de desembre del 2015

Comiat mossèn Marià.

El dissabte 7 de novembre de 2015, a l'església de Sant Salvador de la Torre de Fluvià, va tenir lloc la missa de comiat de mossèn Marià Vergé, qui ha exercit el ministeri al nostre poble des del 1995, compaginant-ho amb el servei a altres parròquies de la rodalia. La celebració, presidida per mossèn Marià i concelebrada pel nou rector, mossèn Alfons Velásquez; va comptar amb una nombrosa assistència de fidels. Una vegada acabada la missa, el regidor representant de la Torre de Fluvià va dirigir unes paraules al mossèn i se li va fer entrega, en nom de tot el poble, d'un petit obsequi i d'una placa amb fotografies i un escrit en agraïment a la dedicació i entrega al llarg dels 20 anys de servei a la parròquia, el qual fou llegit en veu alta davant de tots els assistents. Finalment, mossèn Marià va mostrar la seva gratitud per la bona relació existent amb els veïns al llarg de tots els anys que ha estat al nostre poble, així com per l'homenatge rebut.









Escrit entregat a mossèn Marià

A mossèn Marià,

Un diumenge qualsevol, ja sigui hivern o estiu, primavera o tardor, la calma regna al petit poble de la Torre de Fluvià. De sobte, les campanes de l'església sonen, les portes de les cases s'obren i els feligresos caminen per assistir a la missa. El mossèn, que ja els espera, ho té tot a punt per la celebració. La missa comença, els assistents la segueixen amb atenció i devoció, com és el deure de tot bon cristià. A l'acabar, la gent aprofita, una vegada al carrer, per fer una mica de conversa.

Aquesta escena pot correspondre a un dia qualsevol, ja sigui més proper o més llunyà en el temps. Els protagonistes han estat molts i cadascun ha deixat la seva empremta. Ara fa vint anys, el 1995, va rebre la missió de tenir cura de la nostra petita comunitat. Al llarg de tot aquest temps, ha dut a terme la seva tasca amb senzillesa i una gran voluntat de servei. Ens ha acompanyat en els bons i en els mals moments, sempre amb la humilitat i la discreció que l'han caracteritzat. El seu compromís ha estat vital per mantenir viva la nostra comunitat. Per tant, ha deixat també la seva empremta que perdurarà en els cors de tots els qui ho hem viscut.

Sempre li estarem agraïts.

La Torre de Fluvià, novembre de 2015.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada